Misschien interesseert dit jou...
Google Adwords
Advies op maat
Adverteren op Marktplaats
Webdesign

7 tips voor bloggers

Wil je gaan bloggen, maar weet je niet waar je moet beginnen of aan welke regels je je bij website artikelen moet houden? Onze 7 blogtips kunnen je hierbij helpen. Met de blog tips voer je succesvolle contentmarketing uit en schrijf je een geweldige blog artikelen.

Blogtips

1: subkoppen. Een goede titel boven je artikel plaatsen is van cruciaal belang, maar niet minder belangrijk zijn subkoppen ín het artikel. Je blog moet namelijk goed leesbaar zijn en hier hebben lezers een herkenbare structuur voor nodig. Daarnaast is het vanuit SEO perspectief handig om bepaalde zoektermen op te nemen in de subkoppen, daar hebben ze namelijk meer waarde voor de zoekmachines.

2: bullet points. Heb jij ergens bullet points (een opsomming) op je website of blog? Opsommingen:
zorgen voor een overzicht in het artikel;
brengen je punten nog beter naar voren;
vallen op tussen de rest van je tekst.

3: links. Links naar je website toe zijn belangrijk voor de waarde van je website in de zoekmachines. De duur dat iemand op je website blijft weegt ook mee voor de waarde van je website. Door een goed blog te schrijven, met links naar andere pagina's als bronvermelding op je website, blijven bezoekers langer op je website en zal je website beter gewaardeerd worden.

4: lijsten. Lijsten, zoals deze, vinden mensen altijd handig. Ook bedrijven richten zich soms volledig op lijsten. Neem ze daarom ook op in je blog.

5: afbeeldingen. Mensen houden van afbeeldingen en visuals. Je tekst kan nog zó goed zijn, zonder afbeeldingen vinden lezers het waarschijnlijk saai. Bovendien kunnen relevante afbeeldingen ook zeer waardevol zijn voor de begrijpbaarheid van je tekst. Afbeeldingen worden ook uitgelezen door de zoekmachines. Zorg daarom altijd dat je aan de afbeelding een relevante naam geeft, bijvoorbeeld het zoekwoord.

6: uitgesproken zijn. Om een goed blog te kunnen schrijven moet je durven. Je moet een bepaalde mening hebben ergens over, althans dingen zeggen die je niet overal op het web tegenkomt. Je moet opvallen, dat kan alleen door anders te zijn.

7: call to action. Middels een call to action roep je bezoekers op om een bepaalde handeling uit te voeren. Denk aan het invullen van een contactformulier of iets downloaden. De call to action is wat je eigenlijk wilt dat je bezoeker doet. Je hebt altijd overal een reden voor, laat de bezoeker dan niet zoeken naar wat je wilt maar zorg ervoor dat dit direct vindbaar is.

Met bovenstaande blogtips moet jij in staat kunnen zijn om een leuk, en SEO-proof blog te schrijven. Wil je actief gaan bloggen maar kan je hier nog wat extra blog tips of hulp bij gebruiken? Bekijk dan eens het Dnp blog, het fashion blog met style tips van Youstyle houd je op de hoogte van de laatste mode trends of het wielrenblog van Wielermagazine voor leuke blogs over wielrennen en mountainbiken. Ook het kiknet portaal heeft tips over bloggen en nieuws media. Daarnaast kun je geld verdienen met bloggen via Beste Bloggers. Bloggen kan zo erg lucratief worden, want er is veel geld te verdienen met de juiste onderwerpen. Neem contact met ons op middels het contactformulier voor meer informatie.